کلمه تیز (Teaser) در انگلیسی به معنای “اذیت کننده” است. تمامی کلمات همخانواده اند مثل “تیز” یا “تیزینگ” به نوعی با همین معنا مرتبط اند. تیزر در صنعت سینما به فیلم تبلیغاتی کوتاه که بین چند ثانیه تا 1دقیقه می باشد، گفته میشود. این فیلم بدون در اختیار گذاشتن اطلاعات خاصی از فیلم یا موضوع آن، کنجکاوی ببیند را بر می انگیزد. در این فیلم چند صحنه یا عکس از فیلم به نمایش درمی آید تا شما با فضای فیلم و بازیگرها آشنا شوید. اما هیچ اطلاعاتی در مورد داستان فیلم به شما داده نمی شود.
استفاده از محرک کنجکاوی بزرگترین ابزار تیزرها است. اگر از چیزی اطلاع پیدا کنید اما در واقع چیز خاصی از آن دستگیرتان نشود، باعث برانگیختن جکاوی مخاطب می گردد. کنجکاوی سبب میشود که شما برای یافتن جوابهای بیشتر دست به کار جستجو در اینترنت یا صحبت کردن در مورد آن با دوستان یا اطرافیانتان شوید. این خود سبب دهان به دهان شدن آن فیلم و بیشتر مورد توجه قرار گرفتن آن میشود.
تیزر تبلیغاتی نوعی آگهی است که قبل از آگاهی کامل راجع به محصولی، در قالب ویدیو، عکس، ایمیل و … ظاهر می شود و تلاشش این است که با سرنخ دادن و نشانه، حس کنجکاوی بیننده را در مورد محصول بر انگیزد. تیزر تبلیغاتی معمولا کوتاه و خلاصه است و اطلاعات زیادی در اختیار بیننده نمی گذارد و در واقع هدفش این است تا زمان رونمایی کامل محصول، ذهن بیننده را مشغول کند. در این مرحله پیامی به شما منتقل شده است اما نصفه و نیمه و اصلا نمی دانید قرار است چه اتفاقی بیفتد یا اصلا محصول چیست و چه کارایی دارد.
برای شناخت انواع تیزر تبلیغاتی در ابتدا لازم است که تعریف آن را بدرستی بدانیم. تیزر تبلیغاتی واژهای است که مدت زیادی در ادبیات مشتریها و آژانس های تبلیغاتی بوده است. شنیدن جمله، “من یک تیزر میخوام درباره فلان محصول یا خدماتم” از زبان یک مشتری، یا فعالیت های اتاق های فکر آژانسهای تبلیغاتی که ساعتها صحبت و ایدهپردازی در مورد تیزر محصول یا خدمات فلان شرکت را شامل می شود، همه و همه رفتارها و هنجارهای معمول یک آژانس تبلیغاتی در ارتباط با مشتری است. اما سوال ما از اینجا شروع میشود که معنی و کاربرد کلمه تیزر چیست؟ فرقش با کلیپ یا آنونس چیست؟ در ادامه به طورکامل در مورد معانی و کاربردهای این کلمات خواهیم خواند، با آژانس تبلیغاتی گرانش همراه باشید.
پیش از شروع لازم است توضیحی درباره اصطلاحات حوزه تیزر تبلیغاتی بیان شود. به دلیل ماهیت تصویری این اصطلاحات و کاربردشان به نوعی تمامی این اصطلاحات با تبلیغات در صنعت سینما و بعد از آن با تبلیغات به مفهوم عام گره خورده اند. در ابتدا این کلمات در قرن 20 میلادی برای تبلیغات فیلمهای سینمایی به کار برده شدهاند. ولی به مرور در اواسط این قرن کاربردشان علاوه بر تبلیغات سینمایی به صنعت تبلیغات نیز سرایت کرد.
کلیپ، تیزر نیست! در واقع کلیپ برشی از یک ویدئو است که برای مقصود خاصی_یا شاید بی مقصود _ از یک ویدئو برداشته میشود. کلیپ، فرم یا ساختار خاصی برای تولید ندارد و صرفا یک برش از یک ویدئو است. از کلیپ ها در برنامه های سرگرمی ساز، مستند ها و یا اخبار و غیره استفاده می شود تا با استفاده از آن به موضوع خاصی اشاره نمایند.
تیزرهای ویدئویی از لحاظ بصری به سه دسته تقسیم می شوند:
در این نوع تیزر، که کاملا شبیه فیلم های سینمای است، تمامی بازیگران و وسایل جلوی دوربین واقعی اند و از هیچ افکت یا جلوه های ویژه ای در طول آن استفاده نمی شود.
در این نوع تیزر، که کاملا شبیه فیلم انیمیشن است، تمامی تصاویر از بازیگران تا وسایل در استودیو و توسط نقاشان یا تصویربرداران به صورت دستی یا دیجیتال(امروزه بیشتر دیجیتال) ساخته می شوند. امروزه دو نوع خاص از این انیمیشنها استفاده گسترده ای در تیزرهای ویدئویی دارند.
نوع اول تیزر ویدئویی موشنگرافیک
که درآن تصاویر به صورت دو بعدیاند و تصاویر به نرمی و تداوم حرکت فریمها در انیمیشن نیست. موشنگرافیگ در واقع همان انیمیشن است. برای انیمیشن چونکه سریعتر و ارزانتر (نسبت به انیمیشن کلاسیک) تمام می شود، پرداخت کمتری میشود. گاهی از تصاویر از پیش آماده شده در آن استفاده میگردد. امروزه موشن گرافیک یکی از محبوبترین شیوههای ساخت ویدئویهای تبلیغاتی است.
نوع دوم تیزر ویدئویی استاپموشن
که درآن افراد و اشیاء دو بعدی یا سه بعدی داخل تصویر را فریم به فریم حرکت داده و از آنها عکس میگیرند و سپس از نمایش توالی این عکسها گویی این افراد و اشیاء به خودی خود در حال حرکتاند. استفاده از عروسکهایی با مفاصل متحرک یا عروسکهای ساخته شده با خمیر در این شیوه کاربرد زیادی دارند.
این نوع تیزر در واقع مخلوطی از تیزر رئال و انیمیشن است. در این نوع تیزر ممکن است آدمها و محیط واقعی با شخصیتهای دو یا سه بعدی انیمیشنی ترکیب شوند( مثلا فیلم سینمایی گارفیلد). این نوع تیزرها معمولا به نسبت سایر تیزرهایی که نام بردیم سختتر، وقت گیرتر و گرانتر اند.
تیزر های تبلیغاتی برای موارد بسیاری به کار می روند از جمله:
استفاده برند ها از تیزر برای معرفی محصول جدید و یا بهبود محصولات قبل
پخش فیلم های تبلیغاتی در سینماها
پخش تیزر بین سریال ها
استفاده از تیزر در وب سایت کمپانی
استفاده در شرکت ها و جلسات کاری
استفاده در کنفرانس ها و مطبوعات
درود بر شما! خوشحالیم این مطلب برای شما مفید بوده، لطفا برای حمایت از ما آن را با
دوستان خود به اشتراک بگذارید
دیدگاه شما